Despre Proprietatile Mărului

22 iulie 2024
Despre Proprietatile Mărului

Mărul este un fruct popular care poate fi consumat fără restricții, deoarece nu conține colesterol și nici grăsimi. Este bogat în vitamina A, E, B6, C, calciu, fosfor, cupru și zinc, fiind o excelentă sursă de fibre.

Publicat pe  Actualizat pe  

 

Mărul este un fruct popular care poate fi consumat fără restricții, deoarece nu conține colesterol și nici grăsimi. Este bogat în vitamina A, E, B6, C, calciu, fosfor, cupru și zinc, fiind o excelentă sursă de fibre.

Știai despre măr faptul că:

  • detoxifică ficatul
  • are efect răcoritor
  • este tonic al sistemului muscular și nervos
  • poate preveni bolile de inimă, astmul și diabetul de gradul II
  • luptă împotriva colesterolului
  • protejează sistemul vascular
  • te ajută în curele de slăbire
  • înlătură oboseala
  • menține glicemia în parametrii normali
  • previne ulcerul
  • combate gastrita
  • întărește oasele
  • ajută în caz de constipație, dar și de diaree
  • dezinfectează intestinele

Consumat dimineața pe stomacul gol are efect depurativ, iar dacă este consumat seara înainte de culcare are efectul unui laxativ natural. O cură cu mere este benefică pentru cei care suferă de astenie fizică sau intelectuală, dar și hipertensivilor.

Este leac pentru tuse, următorul amestec se recomandă în cazul bronșitelor cronice, dar și a celor acute: un măr dat pe răzătoare, o ceapă tot dată pe răzătoare se amestecă cu două lingurițe de miere de albine și se consumă 7-8 linguri pe zi.

Gargara cu o lingură de oțet de mere la un pahar cu apă este eficientă în cazul guturaiului, dezinfectând și ameliorând inflamațiile gâtului.

Este des utilizat și în cosmetică deoarece împrospătează și revigorează tenul, fapt pentru care se recomandă măștile faciale pe bază de măr, fiind eficient împotriva cearcănelor și pungilor de sub ochi, iar consumul fructelor proaspete ajută și la albirea dinților.

Consumă mere cât mai des pentru o stare de bine a organismului tău. Ai mai multe variante pentru a mânca mere: crude, coapte, în compot, sub formă de suc, alege ce îți place mai mult!

Nu îndepărta coaja mărului, deoarece este foarte hrănitoare și este bogată în vitamine, coaja conține aproape cu până la 5% mai multă vitamina A, decât pulpa.

Fii sănătos, aliază-te cu AdNatura

Publicat pe  Actualizat pe