Usturoiul este des întâlnit în bucătăria noastră pentru gustul excepțional pe care îl oferă mâncărurilor, însă mirosul neplăcut pe care îl lasă respirației noastre ne împiedică adesea să îl consumăm, iar alteori îl evităm din cauza arsurilor gastrice pe care le poate da. Cu toate acestea există o sumă de motive pentru care ar trebui să mâncăm usturoi în mod regulat.
Știai că usturoiul:
- Este folosit împotriva streptococilor
- Este cel mai puternic antibiotic pur cunoscut
- Ajută la prevenire bolilor arteriale
- Scade tensiunea arteriale, fără niciun efect advers și fără nicio interacțiune cu medicamente
- Este un adjuvant în cazul diabeticilor
- Detoxifică ficatul și îl protejează
- Calmează mâncărimile întepăturilor de insecte
- Consumat zilnic imunizează organismul
- Scade riscul de cancer
- Tratează iritațiile în gât
- Conține vitamina C și B6, seleniu și fier
- Crește nivelul de antioxidanți
- Are efecte benefice asupra pielii
- Scade colesterolul rău
- Este util în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul lipidic
- Scade efectele fumatului
- Crește apetitul
- Tratează herpesurile, artrita și negii
- Încetinește procesul de îmbătrânire
Pentru a te bucura de toate aceste efecte pozitive ale usturoiului asupra organismului tău, trebuie consumat într-o stare cât mai naturală. Pilulele sau pudra de usturoi nu vor avea niciodată aceleași efecte pe care le are usturoiul neprocesat. Pentru a nu-și pierde proprietățile adaugă-l în mâncare doar după ce ai stins focul, iar dacă nu ai cu ce să-l combini la masă, taie-l rondele și înghite-l cu apă.
Pentru a diminua mirosul neplăcut al respirației după usturoi, manâncă un fir de pătrunjel, sau când zdrobești usturoiul pentru mujdei adaugă și câteva frunze de pătrunjel, astfel nici gustul nu mai este atât de iute.
Acum că ai aflat cât de benefic este usturoiul pentru organismul tău încearcă să-l introduci în dieta ta cât mai des posibil.
Ai grijă de tine și de sănătatea ta!