Kiwi își are originea în China, iar la fel ca mărul este o sursă excelentă de vitamine. Consumul zilnic de kiwi te ajută să ții la distanță numeroase afecțiuni. Poți consuma kiwi ca atare înainte sau după masă, în combinație cu branză de vaci sau sub formă de suc.
Fructul de kiwi are efect antiinflamator, antioxidant, anti-îmbătrânire și anticoagulant.
Știai despre kiwi faptul că:
- protejează organismul de diabet
- previne apariția bolilor de inimă
- protejează sistemul nervos
- scade colesteroul
- scade tensiunea arterială
- are vitamina C mai multă decât o portocală și potasiu mai mult decât bananele
- este bogat in luteină
- conține magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6
- previne cataracta
- curăță colonul
- ajută tranzitul intestinal
- protejază căile respiratorii
- întărește sistemul imunitar
- menține sănătatea pielii
Kiwi te poate ajuta să-ți menții tenul sănătos aplicând felii din frunct pe față pentru 15-20 de minute, astfel poți întârzia apariția ridurilor, curăță pielea și o tonifică. Este recomandat în special pentru tratarea tenului gras sau acneic. Poți face chiar la tine acasă o mască de față dintr-un kiwi bine copt, 2 linguri de ulei de măsline și un gălbenuș de ou, le amesteci și obții o pastă pe care o întinzi pe față și o lași să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătești cu apă călduță.
Kiwi are atât de multe proprietăți încât nu ai niciun motiv să îl ocolești. Singurul motiv pentru care nu este recomandat este dacă îți provoacă vreo reacție alergică. Nu este recomandat introducerea fructului de kiwi în alimentația bebelușilor mai mici de un an de zile.
Ai grijă când cumperi kiwi să aibă coaja sănătoasă și nepătată. Cea mai bună metodă de păstrare este în pungi la frigider.
Ai grijă de sănătatea ta, mănâncă sănătos și aliază-te cu natura.