Ceai de rozmarin

3.60lei

Greutate

50g

Ingrediente:

Frunzele plantei de rozmarin (Rosmarinus officinalis L.)

Principii active: Ulei volatil in care predomina camfenul, borneolul si camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C. Frunzele de rozmarin conțin 1,2-cineol, α-pinen, apigenina, betulina, acid betulinic, acid cafeic, camfor, acid carnosic, carnosol, carnosat de metil, cirsimaritină, diosmin, beta-D-glucuronid, luteolin 3′-O-(3″-O-acetil)-beta-D-glucuronid, acid oleanolic, rosmadial, rosmanol, acid rosmarinic, scutellarein, timol, acid ursolic.

Descriere

Ceaiul de rozmarin:

  • Susține sănătatea hepatică, susține ficatul reducând toxicitatea hepatică a unor agenți chimici toxici.
  • Poate proteja celulele și țesuturile împotriva daunelor oxidative.
  • Contribuie la apărarea organismului împotriva agenților externi.
  • Susține activitatea sistemului imunitar.
  • Susține metabolismul colesterolului, activitatea glandelor hormonale.
  • Benefic pentru sănătatea cutanată.

Mod de utilizare:

Intern: infuzie-peste  o lingurita cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3  cani cu ceai pe zi, inainte de mesele principale.
Extern: se prepara decoct din o lingura cu planta la 250 ml apa. Se fierbe 2-3 minute. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se pun comprese cu decoct peste zonele afectate.

Contraindicaţii

Nu se recomanda femeilor insarcinate. Intern, în cantităţi mari (peste 15 grame pe zi) rozmarinul este toxic, producând gastroenterite şi nefrite.

 

Informații suplimentare

Greutate

50g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.