Rozmariul este o plantă aromatică cu proprietăți asupra organismului tău, fiind folosit ca mirodenie pentru schimbarea gustului mâncărurilor încă din cele mai vechi timpuri, ulterior fiind utilizat în crearea cosmeticelor, iar mai nou a fost decoperită proprietatea sa împotriva kilogramelor în plus.
Ceaiul de rozmarin este recomandat în dietă, deoarece topește țesutul adipos și îți dă foarte multă energie. Când prepari ceaiul de rozmarin este important ca apa să nu fie clocotită, iar cantitatea optimă pentru un ceai aromant este de o lingură de plantă la cană cu apă, infuzia se lasă cinci munte și apoi se strecoară. Doza recomandată este de 2-3 căni pe zi cu o pauză de o saptămână la fiecare 30 de zile.
ATENȚIE
O doză prea mare de plantă pentru ceaiul de rozmarin este toxică și poate da crampe la stomac. Ceaiul de rozmarin este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor mici și persoanelor alergice!
Proprietățile rozmarinului:
- este dușmanul kilogramelor
- este un excelent detoxifiant
- îmbunătățește digestia
- accelerează metabolismul
- elimină substanțele nocive
- ajută la tonifierea corpului
- reduce aspectul celulitei
- are efect antiseptic
- stimulează sistemul nervos
- calmează tusea
- tratează bronșitele
- întărește organismul slăbit
- este energizant
- crește capacitatea de concentrare și memorare
- combate stresul
- reglează colesterolul
Rozmarinul poate fi folosit și extern, prin comprese cu plantă de rozmarin care ajută la tratarea durerilor reumatice și la îmbunătățirea circulației sanguine. Poți combate reumatismul și oboseala adăugând în apa de baie frunze de rozmarin. Pentru baie sau masaj mai este recomandat și uleiul de rozmarin.
Înainte, ceaiul obținut prin fierberea frunzelor de rozmarin era folosit pentru clătire părului, împotriva apariției mătreții.
Profită de toate beneficiile plantelor oferite de natura care te înconjoară și tratează-te sănătos.