Alergia

Alergia

Alergia reprezintă răspunsul organismului tău la anumite substanțe alergene. Aceste substanțe alegene pot fi întâlnite în diferite alimente cum ar fi ciocolată, ouă, căpșuni, carne, în aer, în praf, polen sau în anumite medicamente cum ar fi penicilina sau aspirina.

Cele mai frecvente reacții alergice se manifestă prin iritații ale pielii, mucoaselor și căilor respiratorii, astfel pot apărea urticarie, eczeme, rinită sau astm bronșic.

Pentru ameliorarea acestor simptome trebuie îndepărtat factorul care produce alergia, dacă este necesar chiar și schimbarea locuinței sau a locului de muncă, dacă de acolo provine reacția alergică. Totodată este indicată și o dietă alimentară care să conțină doar alimentele permise pentru a împiedica revenirea simptomelor.

Simptomele alergiilor pot fi calmate și prin consumul a 2-3 căni de ceai din infuzie de trei frați pătați, coada șoricelului sau din infuzie din combinația a câte 50 de grame de plantă de trei frați pătați, coada șoricelului, rădăcină de brusture și flori de levănțică.

Alergiile care se manifestă prin urticarie pot fi calmate cu ceai de turiță mare, 2-3 căni pe zi, pentru cele care se manifestă prin erupții, însoțite de mâncărimi este indicat ceaiul de iarbă mare, 3-4 linguri de infuzie pe zi.

Pentru uzul extern se recomandă uleiul volatil de mentă și tamponări ale zonelor iritate cu infuzie din ceai de plante.

Tratează-te sănătos și natural cu produse din magazinul online AdNatura