Compoziţie: partile aeriene cu frunze tinere ale plantei de busuioc - Ocimum Basilicum.
 
Principii active: uleiul volatil din busuioc contine linalol, eucaliptol, eugenol, estragol, camfor, anetol, taninuri si saponozide triterpenice.
 
Acţiune: antiseptica, carminativa, galactogoga, antiemetica, diuretica, antiinflamatoare, antifungica, febrifuga.
Studii recente au aratat ca în compoziţia busuiocului intra mai multe substanţe cetonice care au o acţiune directă asupra celulelor hepatice. Prin consumul de ceaiuri de busuioc şi chiar de busuioc verde sau uscat - ca şi condiment în preparatele culinare, celulele hepatice sunt stimulate să producă o cantitate mai mare de enzime, ajutând astfel la o mai bună funcţionare a ficatului.
 
Recomandări: 
Intern: stimularea digestiei, meteorism abdominal, colici abdominale (balonari, senzatie de voma), aerofagie, anorexie, ulcer gastric sau duodenal, colite de fermentatie, diaree, gripa, raceli, bronsite, cefalee, infectii urinare.
 
Mod de administrare: 
Intern: infuzie-peste  o lingurita cu plantă se toarna  250 ml apă clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se bea călduţ si neindulcit, câte 3  cani cu ceai pe zi, intre de mesele principale.
Contraindicaţii: la persoanele cu sensibilitate alergică deosebită poate produce reacţii alergice de intensitate variată. Nu se va administra copiilor sub 3 ani si femeilor gravide (poate provoca vărsături). A se evita supradozarea.
 
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată.
A nu se lãsa la îndemâna si la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată.