Aspalathus linearis

Produs 100% natural.

Compoziţie:  Rooibos – Aspalathus linearis.

Din frunzele plantei se obţine un ceai cu o uşoară aromă de portocale şi caramel. Este recomandat pentru consum pe tot parcursul zilei, putând fi util şi copiilor şi persoanelor sensibile din punct de vedere cardiologic.

Ceaiul de Rooibos, numit şi “Ceaiul roşu” conţine o serie de antioxidanti naturali care nu se regăsesc în alte ceaiuri. Aceştia ajută la neutralizarea radicalilor liberi aflaţi în organism. Astfel, Rooibos-ul poate duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar. 

Acest ceai este pur şi natural pentru că nu conţine aditivi, conservanţi sau coloranţi. Este o bautură liniştitoare, potrivită oamenilor care ţin o dietă care le restrictionează numărul de calorii consumate. 

Ceaiul de Rooibos este recomandat şi persoanelor care suferă de iritabilitate, dureri de cap, probleme cu somnul, dar şi celor care sunt tensionaţi, depresivi sau hipertensivi. Nu conţine cafeină şi are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un conţinut scăzut de tanin şi, de aceea, nu are efecte negative în absorbţia fierului şi a proteinelor în organism. 

Ceaiul are şi proprietăţi antispasmodice, alinând crampele stomacale şi colicile copiilor mici. Mai are rolul de a linişti problemele stomacale şi indigestiile, dar şi stările de greaţă, de vomă, arsurile la stomac, ulcerele şi constipaţia. 

Mai mult, ceaiul de Rooibos suplimentează cantităţile zilnice necesare de calciu, magneziu şi, în special de fluor, indispensabile în dezvoltarea optimă a oaselor şi sănătatea dinţilor. Conţine zinc şi acizi alfa-hidroxi, care menţin sănătatea pielii, dar şi magneziu care ajută sistemul nervos. 

Ceaiul de Rooibos are un efect liniştitor pentru piele, alinând mâncărimile şi iritaţiile  produse de eczeme, erupţiile de scutec şi acneea, atunci când este aplicat direct pe zona afectată. 

Rooibosul este un remediu cunoscut împotriva alergiilor, insomniei, durerilor de cap şi disconfortului digestiv. Cercetatorii au descoperit că Ceaiul roşu favorizează producerea de anticorpi. De asemenea, Ceaiul roşu impiedică formarea de celule modificate la nivelul pielii.

Este un ceai care se poate consuma în mod curent întrucât alină setea pe timpul zilei şi ajută la obţinerea unui somn liniştit şi relaxat noaptea. 

Mod de administrare: 

Intern: infuzie-peste o lingurită cu plantă se toarnă  250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 5-10 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai pe parcursul zilei. Ceaiul se serveşte  ca atare sau, după preferinţă cu miere, zahăr sau lapte. În Africa de Sud se preferă Ceaiul roşu cu lapte şi zahăr, dar în alte zone ale lumii este servit simplu sau uşor îndulcit.

Contraindicaţii: la dozele recomandate nu se cunosc.

Acest produs este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. 

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

 

Producator SC ADSERV SRL