Mărul este un fruct popular care poate fi consumat fără restricții, deoarece nu conține colesterol și nici grăsimi. Este bogat în vitamina A, E, B6, C, calciu, fosfor, cupru și zinc, fiind o excelentă sursă de fibre.

Stresul apare în momentul în care te confrunți cu foarte multe sarcini de îndeplinit și simți ca nu le mai poți face față la timp. Îți sună cunoscut scenariu? Nici nu are cum să îți fie străin la ritmul de viață agitat și suprasolicitant al zilelor noastre.

Alergia reprezintă răspunsul organismului tău la anumite substanțe alergene. Aceste substanțe alegene pot fi întâlnite în diferite alimente cum ar fi ciocolată, ouă, căpșuni, carne, în aer, în praf, polen sau în anumite medicamente cum ar fi penicilina sau aspirina.

Mușețelul este o plantă cunoscută din strabuni care crește și se dezvoltă cu ușurință pe teritoriul țării noastre, proprietățile sale medicinale fiind cunoscute dintotdeauna. Egiptenii erau cei care îl venerau mai mult decât orice altă plantă, datorită proprietăților sale medicinale, fiind oferit drept ofrandă Soarelui. Și medicii din Grecia Antică prescriau ceai din flori de mușețel pentru scăderea febrei și pentru afecțiuni ginecologice.

Ceaiul verde, supranumit elixirul sănătății este consumat în China de mai bine de 3.000 de ani, datorită numeroaselor sale proprietăți. La început oamenii mâncau frunzele de ceai, ulterior când au început să gătească utiliziând sursele de foc frunzele au fost folosite pentru a prepara efectiv ceaiul, turnând apă fierbinte peste ele.

Gălbenelele sau florile de aur cum mai sunt ele numite conțin proprietăți extraordinare pentru sănătate cât și pentru frumusețe. Gălbenele se recolteză începând din mai și până în septembrie, închizându-și florile noaptea și înflorind în fiecare zori de zi. Acestea sunt folosite în medicină încă de pe vremea strămoșilor noștri. Cel mai adesea se întrebuințau pentru gastrită, eczeme, arsuri ale pielii, cicatrici și mușcături de insecte.

Pagina 1 din 7